Most Popular Sports Betting Bets

Sveriges boxningstraditioner ger många som satsar på boxning

Sverige har en lång tradition med boxning och många har suttit klistrade vid radion på den tiden matcherna mellan Ingemar Johansson och Floyd Pattersson gick av stapeln. Sedan dess har många boxningsstjärnor kommit och gått, men svenskarnas boxningsintresse består.

Proffsboxning förbjöds i Sverige på 1970-talet, men sedan 1 januari 2007 är det tillåtet igen.
Boxning och betting har varit sammankopplade sedan 1800 talet, men proffsboxningen fick under en period dåligt rykte på grund av de enorma pengar som är i omlopp, och det sägs att vissa matcher varit uppgjorda, andra har inte avbrutits i tid, domarna varit partiska och dömt uppenbart felaktigt etc.

Idag behöver man inte befara något sådant. De seriösa proffsboxningsförbunden jobbar med att minska skaderisken och se till att sportens integritet bevaras. Statliga Svenska Spel har inte boxningsmatcher på programmet, men det finns gott om internationella sajter på nätet som har det, till exempel Skybet, WilliamHill, Betfair, 888 Sport, Betsson, Bet24 med flera.

Men titta gärna runt bland de olika sports betting webbplatserna och se vad de erbjuder. Vissa ger bra bonus för förstagångskunder.

Det finns många olika uttryck inom alla sporter och när det gäller boxning kan få se något som ser ut som följande: Sam Smith -200, Berry Brown +150, Draw +

Innebär att om man vill spela på Smith måste man riskera $200 för chansen att vinna $100, men om man vill satsa på Brown så riskerar man bara $100 för chansen att vinna $150. Tror man däremot att matchen slutar oavgjort (draw) satsar man $100 för chansen att vinna $2 000. Blir det oavgjort vinner ingen av dem som satsat på Smith eller Brown – bara den som satsat på Draw.

Låter det krångligt? Det är som med allt annat, övning ger färdighet - och dessutom finns det forum där man kan få hjälp med att förstå de olika termerna, och satsningsvarianterna.