Most Popular Sports Betting Bets

Vadhållning på Motortävlingar - mest Formel1 och Speedway

Många svenskar minns motorsportlegender som Joakim Bonnier och Ronnie Petterson. Andra framgångsrika Formel1 förare var Reine Wisell och Kenny Bräck.  Egentligen handlar motortävlingar om mer än speed-värstingen Formel1.

Vi har Svenska Rallyt, Roadracing, Speedway, Motocross, Enduro och Rallycross, men när man pratar om vadhållning och spelsatsningar på Motortävlingar menar man i allmänhet Formel 1. Formel 1 sporten började en gång i Europa, men idag har sporten anhängare i hela världen och Världsmästerskap genomförs med tävlingar i Australien, Asien, Europa och Sydamerika och på senare år även med deltävlingar i Turkiet, Spanien och Abu Dhabi.

En formel 1 helg börjar redan på fredag med bantester, förarträning och kvalificeringslopp på lördagen. Kvalificeringen avgör startpositioner för söndagens egentliga tävlingslopp, och vilka förare som får stå i Pole Position.

Andra namn på den här sporten är amerikanska NASCAR eller IndyCar Racing, och Formel 1 cirkusen flyttar runt till de olika racing-banorna runt om i världen. Formel1 är förmodligen den dyraste formen av sport som utövas, med tanke på fordonskonstruktion, tester, förflyttning av teamen runt världen.

I alla händelser är det en populär sport att satsa pengar på, men tyvärr finns inte motorsport med på Svenska spels program, så man får leta sig fram till andra sportsbook webbplatser som Ladbrokes, WilliamHill, Unibet, 888 och andra. För att få bästa information om Team, Stall, odds etc. kan man besöka webbplatser som oddsonline.se där även online spelplatser jämförs och recenseras.

En annan populär publiksport bland motorsporten är Speedway, där Sverige fortfarande gör bra ifrån sig trots att vår störste och meste vinnare, Tony Rickardsson, numera ställt undan speedwaycykeln.
Sverige har egen Elitserie, liksom Storbritannien och Polen, och dessutom körs Grand Prix tävlingar i flertalet europeiska länder. 

Bästa information om spelmöjligheter på Speedway hittar du hos webbplatser som Centrebet och Bettingexpert men även hos de stora sportspook kasinona som Ladbrokes, Unibet, 888.com/se
Följ dina favoriter eller heja fram våra svenska Speedwayförare.